noc-u-kuci-gospodina-kolaka-2023

Званична најава представе

Представа 'Ноћ у кући господина Колака' 24. маја у Ћуприји

У среду, 24. маја 2023. године, у сали ОМШ 'Душан Сковран' публика ће имати прилику да погледа невероватну представу 'Ноћ у кући господина Колака'.

Улазнице за представу се могу купити 22. и 23. маја у термину од 15 до 19 часова у холу ОМШ 'Душан Сковран' по цени од 400 динара.

О представи 'Ноћ у кући господина Колака'


Комад је рађен по тексту Владимира Ђорђевића, а у представи играју: Слободан Бода Нинковић, Владимир Керкез и Ирфан Менсур, који је и редитељ.

Писац Владимир Ђурђевић рекао је о представи:
„Ирфан, Бода и Влада су ме натерали да напишем комад о три лузера. Поново. Петнаест година након мог првог и јединог таквог, а уједно и дебитанског комада „Не играј на Енглезе“ и то је комад о три антихероја, после ког мушкарци плачу, а женама ништа није јасно. „Ноћ у кући господина Колака“ је комад о три антихероја, после ког мушкарцима није удобно, а женма све јасно. Мада, нисам желео да појашњавам било шта. Желео сам да питам, јер свако позориште, па чак и ово мало, камерно, непретенциозно, шармантно позориште, поставља питања“ – Ђурђевић објашњава.

"Да ли у времену терора лепоте и младости, и трујумфа форме над суштином, лажи над истином и права над правдом, у времену секса без љубави и позоришта без писца и глумаца, у времену у ком се ствари дигитализују, равионализују и банализују... да ли у том времену, мушкарац старог кова, аналогни неки тип, може пронаћи смисао?
Преведено на језик времена: Да ли мушкарци данас имају употребну вредност?"